duminică, 19 octombrie 2008

'limba de piele', ca de lemn nu se mai poarta

limba de piele este noua limba utilizata in comunicarea ideilor unor minti luminate; limba de piele este (si asa si trebuie sa fie) catifelata, matasoasa am putea spune, da fiori la contact si zdrobeste fin si elegant orice ridicare de spranceana a neputintei intelegerii. Limba de piele mangaie atat auzul cat si cururile persoanelor importante fara de care aceasta lume nu s-ar mai invarti deloc, da` deloc !
spicuim din dictionarul limbii de piele (fara traduceri, ca nu ma-ncumet, raman la fiori...):
- criza de followship
- eficienta, viziune, rezultate
- echipa de event planning
- Daca nu ai suficienta exprienta pt a deveni trainer, avem nevoie de plus valoare si in alte departamente. Scrie-ne!
- accepta o noua provocare: sa-si valorifice entuziasmul si experienta in vanzari intr-un mediu inalt competitiv
- X este prin excelenta un optimist si vede solutii si oportunitati unde multi vad probleme si dezordine. Este decis sa faca diferenta prin entuziasm, determinare si inovatie.
- Permanent ea isi incurajeaza cursantii sa se intrebe: “Ce pot sã fac ca sã fiu mai bun?”
- Studiile de cultura si eficacitate organizationala, invatarea experientiala precum si relatiile cu clientii sunt domeniile in care experienta lui Y este vasta si relevanta.

Ma opresc aici ca vomit. Ah, si daca le-ati vedea mutrele...cat de bine se potrivesc cu aceasta ''limba de piele''! (Si da, stiu ce inseamna followship & shit si scriu doaaaaar pentru ca am acumulat frustrari si nu mi-am pus la timp intrebarea de mai sus; sau mi-am pus-o da` inca ma gandesc la raspuns stand cu degetu-n gura cu o bala-n coltu` gurii, aighhhh)

Toate aceastea ne-au fost noua oferite doar de catre o singura companie, pe site-ul sau. Maine (poimaine, raspoimaine) citim altele....


Ahhhh, inca una rapida pe finalu` postarii (dar de pe al site)

Trainer-ul- Coach, facilitator sau mentor?

Ja, ja, das ist gut (o fi cu doi de t?) ! Ma voi culca absolut satisfacuta, dar si incitata pentru urmatoarele ore de intrebarea fara raspuns....



De ce mai scriu aici?

...cand scriu, ca de-o luna n-am mai semnalat nimic, cu toate ca-n luna asta muuuulte s-au cam petrecut, in special cu Scoala....
...pai scriu inclusiv pentru ca exista specimene ca asta din link, mai precis cel care si-a spus atat de ...aparte parerea lui despre nunta in pijamale : 'ar fi fost una UNICATA!' (sublinierea cu Caps ii apartine, probabil uimirea descoperirii cuvantului l-a determinat sa faca acest lucru). E la fel de posibil sa fi vrut doar sa se exprime mai plastic si sa o catalogheze drept ''furnicata'' (dezvaluindu-si astfel emotiile la doar imaginarea evenimentului, daramite consumarea lui) si sa-i fi tremurat mana pe tastatura. But then again, no.
A, am uitat sa va zic, semneaza 'marian buc', si asta ma pune un pic pe ganduri: marian bucuros, marian bucati, una bucata marian, bucata lu` marian, buca d-lui marian (hihihi), in mod sigur nicht 'marian buc(h)', si ezit doar pentru ca m-am obisnuit cu faimosul si inconfundabilul 'bucale' cand vine vorba de nefericitul oras.