marți, 6 ianuarie 2009

Sa ne radem cu ai mei (part one - review)


Un prieten - coleg al sotului meu a ''panseiat'' acum ceva timp, vazandu-mi progenitura cea mica in carucior (vestitul carucior - a nu se rata postarile anterioare) astfel: ''si cand te gandesti ce inofensivi sunt cand sunt mici...''. I`m not gonna take credit for it, da` tot nu-i dau numele, doar il citez cu placere.
In acest spirit vreau sa rememorez aici (noroc ca le-am mai scris pe ici pe colo) cateva din nazdravaniile dragei mele Number One, asta pentru ca vine tare din urma Number Two (deja ne sparge urechile cand vrea sa ia cuvantu`) si vreau ca lupta sa fie egala (desi asa ceva nu exista).
Dintr-un vechi caiet mazgalit ulterio chiar de dansa, spicuim dictionarul pana la varsta de 2 ani (va este util daca incercati vreodata sa faceti conversatie cu vreun plod la varsta marilor descoperiri gen caca si partz:
caca = gata / cartea / evident....caca
cotoc = te rog
chie = scrie
paiele = picioarele
buf = a cazut
pica / pichica = paturica
sape (cu sh) = sapte
papu = patru
cotoiu = carucioru`
misiiii = mersi
capaaa = canapea
base / mase = (in) brate
pits = partz
atunu = inca unul
tonu / tunu = telefonu`
papacu / capapacu = capacu
zozo / dozu / tozu / tuzu = televizoru`
chisa = inchisa (usa)
putura = pra-ji-tu-ra
comana = telecomanda (normal, care sa fie printre primele cuvinte ale unui copil normal? daca era baiat va ziceam si cum zicea fotbal)
baca = imbraca sau dezbraca, dupa caz
chipiiii = copiii
butie = bucatarie
fagie = sufragerie
cafaaa = cafea (tigari nu i-am dat, sa stiti)
daga mama = draga mama
Asaaaaaaaaa. Acum stiti cat de cat (aia fara astfel de accesorii) cum se exprima de fromos si coerent aia mici cand sunt tare mici.
Mostre de conversatie de pe la 2 ani? Imediat!
Buni: Hristos a inviat !
Number one: Da !

Buni: Ma duc sa fac pipi, tu stai cuminte aici.
Number One: Du-te fa pipi, fa pipi pe fund!

Number One isi baga o foita de staniol in ureche (nu intrebati de unde provenea, n-a retinut nimeni) si se intoarce spre tat-so care statea langa ea in pat: ''Eto, tati, eto (si nu, nu suntem de nationalitate bulgara, poate-s reminiscente de la Studio Hix)''
Tati ii arunca staniolul, evident, iar Number one, suparata ii spune: ''Tati, intoace-te si uita-te la tuz'' - impingandu-i capul cu mana.

Si nazdravana de Number One a crescut, i-au venit idei mai multe in cap, ca deh, au inceput sa ne ajute si minunatele programe cu ''desene'', drept urmare pe la gradinita, cam pe la 4-5 ani deja, aveam parte de urmatoarele momente:
- ''tine te rog putin ADN-ul animal, l-am amestecat cu niste bomboane''
- ''lui Dexter i-a luat foc paru si i l-a stins Dee-Dee cu apa si dup-aia Dexter a avut chilea''
- tata foloseste ''aparatul de bierberat''
- ''Ce e asta, draga mea? O barca. De care? Cu motor. Si asta? (o yola, stiam ca nu stie cuvantul dar ma asteptam sa zica tot barca, eventual cu panze sau...) Asta e un flutism, ca nu stiu cum ii spune!!!'' (in acea perioada aveam ''a fluti'' si ''fluteste'', desi stia foarte bine cum se spune corect.
- ''desenul asta (animat) e inpricosator''
- in magazin: ''mama, de ce ai luat coca-cola? nu poti sa iei si ou kinder? nu mai am bani. Pai cat costa un ou kinder? cat sticla de cola. pai atunci ia-mi si un ou kinder. nu mai am si de kinder, am avut doar de cola. nu inteleg, mama...
pai uite, am 1 leu in buzunar, si la magazin 1 mar e 1 leu si o para e tot un leu. cate pot eu sa-mi cumpar cu ce am in buzunar? aaaa......nu stiu mama. fii atenta: 1 leu in buzunar, 1 leu maru`, 1 leu para. ce-mi cumpar?
la care fie-mea fericita: Pepsi !
- in brate, in autobuz: langa noi o tipa insarcinata; schimbam doo vorbe, coboara cu o statie inaintea noastra si ii urez nastere usoare; la care dumneaei cu aplomb (fie-mea, cine?) ii striga din urma: ''nastere placuta'' :O
- prima vizita la Observatorul Astronomic, ne uitam la luna prin telescop, si-auzim un racnet: ''planeta-cascaval ! uite planeta-cascaval!'' caci da, dragii mei, luna vazuta cu tot cu craterele ei prin telescop seamana perfect cu un svaiter :)

Si stiti ce? care-aveti ce povesti, povestiti si-aici, ca astea ne fac viata zideziinromania mai frumoasa si suportabila.

Un comentariu:

Cristina spunea...

Draga Mela,
auzind eu de la Ana ca m-ai recunoscut (nu incetez sa ma minunez cat de mica e lumea! ;), mi-am zis sa iti dau buna ziua din Qatar si sa imi iesprim si pe aceasta cale ;) speranta ca la vara ne vom si revedea, mi-ar face mare placere :). Si btw, imi plac tare tare lucrurile pe care le faci tu la munca ta :). Chipintaci