vineri, 20 martie 2009

Cea mai tare faza de anu` asta, so far...

Pe scurt, hai c-am vazut-o si p-asta !
Eram la geam, imi beam cafeaua, episodul de pranz, o tigarica, soacra-mea in bucatarie, vineri (ieri, deja), ziua de gatit in familie (hai, nu radeti de mine, please !).
Ma uit pe geam, jos, ce-mi vad ochii? Un neica nimeni dintr-aia de cauta-n gunoaie (si-i zic asa pentru ce va sa urmeze, nu ca dispretuiesc aceasta categorie, sunt muuulti amarati care nu merita categorisirea), unu` nu asa amarat, totusi, pen-ca avea si bicla, se dadea la unul din tomberoanele noastre (ala mai frumosu` - iesplic imediat), il vrajise deja, ce mai, il si legase cu o ...ce Dumnezeu era aia, un fular, o carpa, nu stiu ce de bicla si dadea sa o ia din loc. Pe deasupra, era si cam pilit, da` cu tupeu nenea, cat cuprinde.
Desi, va spun sincer, cu greu ma abtineam sa nu izbucnesc in ras, timp de 3-4 minute am sustinut urmatoarea conversatie:
- ce faci dom`le cu tomberonu?
- ahmmmmhmhjmmmm
- dom`le, lasa tomberonu acolo !
- ma duc....hmhjhjh ....la ala mare......mhgjfgjh..las .....
- lasa tomberonu`, n-auzi? pleaca si lasa-l!
- las bicicleta....hgkjhgf ...la ala mare...gfjhd..pana acolo...
- dom`le, hai pa, lasa tomberonu` ...........

si tot asa, cum v-am zis, 3-4 minute, timp in care ala incepuse sa dezlege tomberonu` de bicicleta si sa-l impinga la loc, dar fara pic de convingere ca n-ar avea dreptate; tomberonul ravnit era ala frumosu` dintre cele doua de la scara noastra, unu` negru cu capac galben pe care scria cool, pre limba lor: primaria orasului Dublin :)))). Nu ma intrebati cum s-a pripasit la noi exemplarul, probabil s-a-nfratit Bucurestiul cu Dublinul si-au facut schimb: ei ne-au dat tomberoane, noi le-am dat....batai de cap, probabil.
Hai c-am deviat. Individu, ziceam, reuseste intr-un final sa dezlege carpa si porneste greoi tinand bicla de ghidon in dreapta lui, nu inainte de o ultima incercare de a ma convinge pe mine, de la geamu` meu, sa-l las (si pe el o tura) cu tomberonu` !!!! :)) Ziua-n amiaza mare !

In tot acest timp soacra-mea a crezut ca vorbesc la telefon !

Extrem de tare, dom`le !

3 comentarii:

Deea spunea...

Buna,
Am avut oleaca de timp liber si am zis sa iti rasfoiesc blogu'...blogurile...ma rog.Esti o scumpa...imi place mult stilul tau, felul lejer in care vorbesti despre tot si toate.
Mult succes in continuare cu bloguitul.Te mai astept pe la mine.Eu cu siguranta mai trec pe aici.Te pup!

Alhambra spunea...

Oooo, multumesc, vicisitudinile vietii mi-au slefuit stilul ;) Te astept si eu cu mare bucurie !

LZ spunea...

Nu esti domnita frustrata. Esti reala. Palpabila. Intr-o lume din ce in ce mai anapoda. Dar plina de umor. Daca stii sa-l vezi, pe el, umorul, rasul nu te poate parasi o clipa. Ar trebui sa o tinem cu totii intr-un ras nebun