marți, 17 martie 2009

Loveste-ma cu-n cadou. Da` sa fie corporate, daa?

Hit me ! hit me ! hit me, hit me, hit me !
Daaaaa, m-am gandit sa ma fac corporata, sa primesc super-oferta de cadouri corporate. Doar ma stiti, kitsch-ul e viata mea. Nimic nu mi-ar face ziua mai implinita decat un 'glob pamantesc fixat intre doua carti de decor, se invarte pe axul lui si mai mult de atat se poate si personaliza cu ce doriti ' .



Sau.... nu sunt asa hotarata, urmatorul ma tulbura rau, ie mielodia mia preferata :D. De fapt, nu songu` m-a atras, tre` sa va zic adevarul adevarat: descrierea m-a patruns pana la oase, nebanuind in veci ca ma aflu in fata unui cadou ''fin si rafinat'' ca acesta, ''caseta muzicala din coaja de ou" . Tre` sa va dau si descrierea, nu? ''Coaja de ou are un design deosebit: pe exterior este vopsita intr-un rosu carmin cu alb satinat si decorata cu multa maiestrie cu perlute fine, margelute si cristale. La interior este captusita cu un satin alb. Asezata pe o cutiuta muzicala, caseta ou este un cadou fin si rafinat. Melodie Fur Elise.'' Ai mah !




Am ajuns intamplator pe un site care avea, printre altele, si acest nou gen de cadouri, de-alea de si le dau jmecherii de prin firme intre ei, impreuna cu un pix si-un suport de post-it-uri, daca nu e sezonu` de iarna sa bage si calendar si agenda. Tu poti sa te-ntrebi infrigurat daca-ti dau prima promisa daca-ti faci planu` sau sa te rogi in gand sa se mai gandeasca sefu` referitor la solicitarea ta de marire de salariu, nu mult, dar justificat. Da, n-ai decat sa fii plin de emotii, oricum raspunsul va fi mereu: ''noi te apreciem a lot, dar stii ca nu sunt bani, mai vedem mai inoclo'' - orizontu` lui incolo intinzandu-se miraculos pana la Sfantu-Asteapta sau mai repede, pana-ti dai tu seama si demisia totodata. Ei vor avea mereu de cheltuit niste banuti pentru imaginea firmei, a lor personala sau a izmenelor lor in patu` clientului, n-ai tu treaba. Si ce ilustreaza mai just nivelul lor de gandire decat aceasta zisa mai sus categorie, multikitschoasa de-a dreptul, cadourile corporate.
O simpla cautare pe net ne vara intr-o lume stil ''sosete-n pantofi'' sau ''am un cui, cui sa-l fac cadou'', un amalgam de chestii urate, sclipitoare pana la vomitat, inutile pana si in a capta atentia cuiva, in afara snobilimii neganditoare de fel, pentru care replica ''luati aceasta colectie de CD-uri, da bine in biblioteca'' (replica reala, cu martori) e cert o recomandare spre obtinerea aprecierii publice.
In urma primelor doua obiecte de mai sus vine tare insasi prezentarea lor pe un alt site: Cadouri corporate gifts (pentru partenerii de afaceri) Adicatelea, `ntelegi? nu-s de oricare cadouri, ci de-alea gifts, si nici gifts obisnuite, ci corporate gifts (adicatelea din nou, pentru partenerii tai de afaceri, mai boule, sa nu-i dai sticla de vin de 30 de ani si gravura lu` mamaia, ca te fugareste).
Intrand in amanunte pe un alt site, la rubrica de corporate gifts suntem (nu suntem) surprinsi sa aflam cadouri gen (citez):

telefon muzical (9m+) (sefu cel mare, cu butoane cu melodii personalizate pentru fiecare pupincurist in parte - grabiti-va, are doar 9 melodii!)



cilindrul puf (ca sa fie moale si placut la lins curul sefului, si nu carecumva sa fie nevoit, din cauza unei intepeneli de cur, aidoma angajatilor aia de nu se ridica de la birou ziua intreaga, sa aiba o zi proasta si sa va dea de lucru peste programul normal de 10 ore)






pleiada de cadouri denumite original Orange Gift, Green Gift, White Gift, White And Green Gift siiii.... luati loc sa nu cadeti de ras, Maroon Gift !!! Eeiii, nu e chiar Cadoul Maro pe care l-ati vedea pe biroul sefului vostru, e doar asta din poza :))




Ca o acolada de final la tot ce-am bestelit pe-aici, uite si-un pachetel oferta speciala de Paste: Donna Karen in sus, Donna Karen in jos, in toata prezentarea numai Donna Karen!!! Fratilor, pa femeie o cheama in toate tarile Donna KarAn, aia cu DKNY, o stie pana si bangladeshu de face fake-uri dupa produsele ei....hopa, sau le dati la stabi Adibas? Ha?

Hai ca va las sa mai descoperiti si singuri ce i s-ar potrivi mai bine sefei sau lu` CEO (repet, nu alegeti Cadoul Maro :)) )!

Niciun comentariu: